Opći uvjeti

Uvodne napomene:

Knjigovodstvo4u je usluga izvršavanja knjigovodstvenih i drugih poslova za klijenta prema dogovoru ili ugovoru uz primopredaju dokumenata u elektronskom obliku koju pruža društvo knjigovodstvo4u j.d.o.o. iz Zagreba, OIB: 67283480597. Radi lakšeg praćenja ovih uvjeta nas ćemo zvati "Knjigovođa4u", a tebe kao našeg klijenta koji će uživati u uslugama zvat ćemo "Srećković".

Usluge koje se ovdje spominju mogu biti usluge knjigovodstva, ali i primjerice neke druge usluge poput pripreme naloga za plaćanje i njihovo izvršavanje ili bilo koje druge usluge koje s tobom dogovorimo ili ugovorimo. Opet radi lakšeg praćenja ovih uvjeta koristit ćemo termin "usluge" za sve usluge, a po potrebi ćemo dodatno pojasniti na koju uslugu mislimo.

Da ne bude zabune, osnovno po čemu se ovdje ponuđene usluge razlikuju od naših drugih ponuda odnosi se na način primopredaje koji je prema ovoj ponudi isključivo u elektronskom obliku. Za tu potrebu koristimo vrhunski cloud servis, ali o svemu ćeš biti na vrijeme obaviješten, nakon što se dogovorimo da ćemo zajedno raditi. 

Srećkoviću, od tebe očekujemo:

Nećemo te puno maltretirati, ali jednostavno nam moraš dostavljati poslovnu dokumentaciju jer naš posao se na tome zasniva. Dokumentacija koju nam dostavljaš mora biti istinita i bez tvojih intervencija u njen sadržaj s ciljem prikrivanja njene biti i sadržaja. Također, bilo bi lijepo, a na tome ćemo ustrajati, da nas poslušaš kada ti damo neki savjet i uputu o postupanju jer time ćeš uštediti i svoje i naše vrijeme, a vrlo vjerojatno i novac u slučaju porezne inspekcije.

Osim toga od tebe očekujemo da nam naše račune redovno plaćaš, do dana dospijeća koji je uvijek zadnji dan u mjesecu za usluge koje smo ti obavili prethodni mjesec, primjerice u ožujku plaćaš usluge izvršene u veljači. Ako zakasniš prvo ćemo ti ukinuti popust koji smo ti po tom računu dali i naplatit ćemo ti ga na sljedećem računu. Ako dalje nastaviš plaćati redovito i mi redovito odobravamo popust. Ako se oglušiš na naše pozive da nam platiš račun možemo ti "isključiti" knjigovodstvo4u, ali vjerujemo da do toga neće nikada doći. Mi u pravilu izbjegavamo takav scenarij, ali to ovisi u prvom redu o tebi. To bi bila ujedno i jedina nama poznata situacija u kojoj prestaješ biti Srećković.

Ti ćeš od nas dobiti:

Da bi ti mogao uživati netko mora i raditi :-). Zato će Knjigovođa4u voditi tvoje poslovne knjige i to ne bilo kako već prema propisima Republike Hrvatske. Sastavljat ćemo i obračune poreza na dodanu vrijednost, doprinosa, plaća, amortizacije...i općenito svih onih obaveza koje imaš prema važećim propisima.

Nećemo te zaboraviti niti na kraju godine kada ćemo ti pripremiti prijavu poreza na dobit sa svim mogućim prilozima kojih se zakonodavac sjeti, a osim toga dobiješ i godišnje financijske izvještaje.

Ako ti se porezna navuče na vrat ne očajavaj, bit ćemo ti na raspolaganju iako ćeš to morati dodatno platiti (siću, naravno) jer je u tom slučaju potrebno uložiti više vremena od onoga što nas plaćaš u paketu, osim ako to nismo posebno dogovorili kao uslugu u paketu.

Ono što ne dobivaš u paketu jest vođenje robno-materijalnog knjigovodstva (ako prodaješ robu ili se baviš proizvodnjom). To je nešto o čemu moramo prije razgovarati i posebno se dogovara. 

Kako ćeš se razgovarati s nama:

Jednostavno.

Sve dokumente davat ćeš nam u elektronskom obliku. Obavezuješ se to raditi onda kada ti najviše odgovara, a bez nepotrebnog čekanja u prometnoj gužvi, na semaforu, bez drndanja u tramvaju ili autobusu. Što se nas tiče možeš primopredaju odraditi usred noći (samo nas molim te nemoj zvati i pitati nešto).

Na isti način kako se ti ponašaš prema nama i mi ćemo se ponašati prema tebi. Sve dokumente ćeš dobiti na uvid u elektronskom obliku. Inače, sve, ali baš sve "papire" vidjet ćeš u folderu u oblaku i moći ćeš ih pretraživati, pregledavati, printati, slati prijateljima...što god te volja, osim što ih ne smiješ obrisati.

Možeš čak serviseru poslati račun za kupljeni uređaj radi priznavanja troškova popravka u jamstvenom roku, ne moraš taj račun nosati sa sobom na papiru.

Radeći s nama pristaješ da ti obavijesti šaljemo na email i time prihvaćaš da se to smatra službenom obavijesti.

Tko će i što morati objašnjavati:

Ti ćeš objašnjavati zašto je dokumentacija neistinita ili neispravna i ako nešto na vrijeme nije knjigovodstveno obradio Knjigovođa4u jer dokument nije niti imao. Općenito, odgovaraš za neistinitosti i aljkavost u dostavi dokumenata i ostalih potrebnih podataka.

Knjigovođa4u će se crveniti zbog nepravilnih kontiranja i knjiženja inače ispravne dokumentacije, zbog neažurnosti prilikom obrade pravovremeno primljenih dokumenata i sličnih propusta koji se u teoriji mogu dogoditi, ali u praksi ih gotovo nikada nema.

Naravno, problem nastaje tek kada netko pita za uočenu nepravilnost, a to je obično inspektor. 

Savjetodavne usluge:

U svim paketima je uključeno flat rate savjetovanje, odnosno savjetovanje po principu "pitaj što te zanima" i očekuj odgovor odmah ili u vrlo kratkom roku.

Ipak, nemoj biti bezobrazan pa nam postavljati pitanja vezana uz poslovne pothvate tvojih prijatelja jer za njih nemamo baš puno vremena osim ukoliko i oni postanu Srećkovići kao i ti. Znači, pitaj ako imaš problem ili nedoumicu u poslovanju i dobit ćeš odgovor. Ako imaš pitanja koja se ne odnose na tvoje trenutno poslovanje već na planove i sl. to je ipak nešto što bi nam trebao dodatno platiti. Ali sve ovisi o zahtjevnosti tvojih pitanja.

Flat rate savjetovanje podrazumijeva korektnost i s naše i s tvoje strane i nije realno očekivati da ćemo cijeli mjesec biti samo tvoji savjetnici. Ako se dogodi situacija kada bismo ti nešto trebali naplatiti tada ćemo ti to unaprijed reći, da se ne iznenadiš kada dobiješ račun.

Jamstvo nepromijenjivosti cijena:

Kako bi bio siguran da te nismo namamili povoljnim cijenama, a da ti nakon nekoliko mjeseci poskupimo odlučili smo ti jamčiti da cijene nećemo promijeniti 2 godine od sklapanja ugovora.

I sam znaš gdje živimo i koje sve opasnosti vrebaju, stoga jednostavno moramo ograničini jamstvo nepromijenjivosti cijena. Naime, ukoliko dođe do značajnijih promjena u gospodarskom okruženju, primjerice ako inflacija bude 5% umjesto sadašnjih 2-3%, ukoliko dođe do devalvacije kune i sličnih nepredvidivih poremećaja i mi ćemo biti prisiljeni korigirati naše cijene. A možda i ne, uglavnom zadržavamo pravo da u takvim i sličnim situacijama promijenimo cijene i prije isteka razdoblja od 2 godine.

Raskid ugovora:

Jesi li ikada probao zavezati uže za vuču za auto, a drugi kraj držati u rukama i zamoliti prijatelja da krene s autom dok ga ti pokušavaš zadržati na mjestu? Nisi niti nemoj. Isto tako nećemo niti mi tebe držati ako želiš otići, ali potpuno smo sigurni da se to neće dogoditi.

Ako te život ipak natjera da otkažeš Knjigovođi4u i odeš nekom knjigovođi tada te molimo da nam to najaviš mjesec dana prije, a zadnji dan na koji zaključujemo knjige jest zadnji dan u mjesecu. Znači, ako nam otkažeš ugovor primjerice 5. u mjesecu ugovor može završiti sa zadnjim danom sljedećeg mjeseca. Ma može i sa zadnjim danom istog mjeseca, sve prema dogovoru.

Osnovno o nama:

E-mail: najbolje@knjigovodstvo4u.eu

knjigovodstvo4u j.d.o.o., Dubrava 159, 10040 Zagreb, član uprave: I. Palajsa Rodić, temeljni kapital uplaćen u cjelosti: 10,00 kn, transakcijski račun za redovno poslovanje otvoren kod Erste&Steiermärkische Bank d.d.